Ga naar de inhoud

I don’t speak Dutch, but I’m interested in a career in care and well-being.

Op zoek naar het
betere
werk?

Vind jij het fijn om voor anderen te zorgen? Maak er ook je job van. Klaar om jouw carrière in zorg en welzijn te starten? Ontdek hier welke job bij je past. We heten je graag welkom!

Op je eigen ritme
starten aan je carrière

De stap om (weer) te gaan werken kan soms enorm groot aanvoelen. In zorg en welzijn kan je gelukkig op jouw tempo beginnen. Volg je eerst een opleiding? Dan leer je eerst de kneepjes van het vak en ontdek je tijdens je stages al hoe het er op de werkvloer aan toe gaat.

Knelpuntpremie

Heb je een lange tijd niet gewerkt en ontvang je geen uitkering? Dan krijg je een premie als je een erkende, langdurige opleiding voor een knelpuntberoep volgt.

Je hebt een grotere kans op werk, wanneer je een opleiding tot een knelpuntberoep volgt.  Neem contact op met VDAB voor meer informatie en om na te gaan of je voldoet aan de voorwaarden. 

ploegendienst

Wil je liever deeltijds starten?

Dat kan ook. Vaak gaat het dan om een 4/5e werkschema (80%). Vind je je draai bij jouw organisatie? Dan kan je achteraf nog steeds overstappen naar een fulltime job.

Gratis opleidingen
voor werkzoekenden

Klaar om de stap naar zorg en welzijn te zetten? Maar niet zeker of je dit wel kan betalen? Goed nieuws: VDAB biedt erkende opleidingen helemaal gratis aan als je bent ingeschreven bij VDAB als werkzoekende. Daarbovenop komt VDAB op andere vlakken je financieel tegemoet.

Meer info over de financiële voordelen
bij erkende opleidingen lees je hier.

  • Je kan je uitkering behouden.
  • VDAB betaalt je vervoerskosten.
  • Bij opleidingen van meer dan een maand ben je vrijgesteld van je plichten als werkzoekende.
  • Kinderen in huis? VDAB vergoedt je kinderopvang of buitenschoolse opvang op de dagen dat je opleiding / stage volgt.

Waarom werken in
zorg en welzijn?

Met mensen werken

Ontmoet mensen die je wereld verbreden. Van je collega's tot cliënten, gebruikers en patiënten – met iedere ontmoeting leer je bij.

Een uitdagende job

Eerlijk is eerlijk – in zorg en welzijn moet je hard werken. De voldoening krijg je er wel dubbel en dik voor terug.

Geen ervaring nodig

Ook als je niet goed Nederlands spreekt of nog nooit hebt gewerkt in de zorg- en welzijnssector, ben je welkom. Na een opleiding in volwassenenonderwijs kan je tussen 8 maanden tot 3 jaar trouwens al aan de slag.

Zorg voor méér

Meer impact. Meer samenhorigheid. Meer empathie. In zorg en welzijn zorg jij voor meer ambitie in je job.

Doe de carrièrewijzer

Naar welke careēr maak jij de switch?
Doe de carrièrewijzer en ontdek het meteen!
± 5 minuten
Carrièrewijzer

Wil je meteen kunnen beginnen of ben je op zoek naar de juiste opleiding? Wil je graag werken met ouderen of net met kinderen? Op basis van jouw vaardigheden en interesses vinden wij de loopbaan die bij je past!

Wil je een job in zorg en welzijn uitoefenen? Maar je weet nog niet welke richting je kan uitgaan? Met de carrièrewijzer ontdek je welke zorgjobs bij jou passen. 
Als resultaat worden een aantal jobs voorgesteld en de daarbij horende ondersteuningsmaatregelen.

Loading...