Ga naar de inhoud

I don’t speak Dutch, but I’m interested in a career in care and well-being.

Michelle: van stagiair tot permanentieverpleegkundige

Voor Michelle begon het allemaal met een stage in woonzorgcentrum Hof van Egmont in Mechelen. Het gevoel zat goed. Ze bleef er weekendwerk doen dat ze later inruilde voor een vaste job. En toch. De schoolbanken bleven lonken. Met ondersteuning van Project 600 kon ze werken combineren met de studie van verpleegkundige. Na 2,5 jaar studeren noemde Michelle zich met trots verpleegkundige. En dat doet ze vandaag nog steeds.

Waaruit haal jij je energie op een werkdag?

Michelle: “Dat kunnen de kleine zorgmomenten zijn. Wanneer je nog een babbeltje kan doen nadat je bijvoorbeeld insuline hebt toegediend. Maar ook de momenten waarop je echt op je collega’s kan rekenen, zijn heel bijzonder. Zo is een bewoner onlangs ten val gekomen op een weekenddag. Toen ik mijn collega’s opbelde met de vraag om hulp, lieten ze meteen alles vallen om me te komen helpen. Die samenhorigheid doet veel deugd.”

Wat zijn de voordelen van je job?

Michelle: “Iedere dag is anders. Omdat ik als permanentieverpleegkundige telkens op een andere afdeling sta, zijn mijn taken ook gevarieerd. Wondzorg is bijvoorbeeld iets wat elke dag terugkomt, maar een staal afnemen voor het labo of haakjes en draadjes verwijderen, zorgen voor afwisseling. Ook dat ik mijn werk zelf kan organiseren, vind ik een groot voordeel. Ik heb mijn eigen aanpak zodat ik ook perfect weet waar ik ruimte kan inbouwen voor wanneer er plotseling iets onverwachts tussenkomt. Tegelijkertijd hoor ik wel bij het team. Als ze mij bellen, sta ik er voor mijn collega’s en omgekeerd ook.” 

"Ik kan mijn werk zelf organiseren, een groot voordeel. Ik heb mijn eigen aanpak en weet perfect waar ik ruimte kan inbouwen voor iets onverwacht. Tegelijkertijd hoor ik wel bij het team."

Michelle, permanentieverpleegkundige

Welke karaktereigenschappen komen jou goed van pas op de werkvloer?

Michelle: “In deze job heb ik geleerd om af en toe een stapje naar achteren te doen en tot drie te tellen om de orde te bewaren. Ik ga na wat ik gedaan heb, wat er nog moet gebeuren en in welke volgorde ik dat het beste aanpak. Hoewel ik leef voor de rush, doe ik toch alles gestructureerd en op mijn gemak. Mijn collega’s zien meestal niet dat ik stress heb. Ze zeggen me weleens dat ik de kalmte kan bewaren op momenten die voor hen best pittig zijn.” 

Wat krijg je in ruil voor je job?

Michelle: “Je doet het voor de mensen. Wanneer je een lach op hun gezicht ziet verschijnen of een welgemeende dankjewel krijgt, weet je waarom je voor de job koos. Zelfs als ik een baaldag heb, doet die erkenning me deugd. Kleine dingen betekenen voor onze bewoners vaak enorm veel. En daar haal je zelf ook voldoening uit. Wie de stap naar een job in de zorg wil zetten, moet zich niet laten ontmoedigen door de verhalen over personeelstekort. Eenmaal je aan het werk bent, ben je daar niet meer mee bezig.” 

Image alt text

Meer verhalen?

De switch maken naar de zorg? Velen gingen je voor, zo ook Steven, Carolien en Sandra. Benieuwd naar hun verhalen? Ontdek al onze ambassadeurs en laat je inspireren!

Ontdek alle verhalen
Carrièrewijzer

Wil je meteen kunnen beginnen of ben je op zoek naar de juiste opleiding? Wil je graag werken met ouderen of net met kinderen? Op basis van jouw vaardigheden en interesses vinden wij de loopbaan die bij je past!

Wil je een job in zorg en welzijn uitoefenen? Maar je weet nog niet welke richting je kan uitgaan? Met de carrièrewijzer ontdek je welke zorgjobs bij jou passen. 
Als resultaat worden een aantal jobs voorgesteld en de daarbij horende ondersteuningsmaatregelen.

Loading...